TURISM ROMANIA

ROMANIA

  Turismul în România se concentrează asupra peisajelor naturale și a istoriei sale bogate. Traversată de apele Dunării, România are un scenariu sensibil, incluzând frumoșii și împăduriții Munți CarpațiCoasta Mării Negre și Delta Dunării, care este cea mai mare deltă europeană atât de bine păstrată. Cu rolul de a puncta peisajele naturale sunt satele, unde oamenii de acolo trăiesc și mențin pentru sute de ani tradițiile. În România este o abundență a arhitecturii religioase și a orașelor medievale și a castelelor, ce accentuează și valorifică potențialul turistic al României.

TURISM

TRANSFAGARASAN

Traseul Transfagarasanului este considerat unul dintre cele mai spectaculoase si incantatoare din intreaga Europa si nu numai, atat datorita inaltimii la care se afla (altitudinea maxima pe care o atinge este de 2042 de metri), cat si datorita peisajelor pitoresti ce il inconjoara, dar mai cu seama numeroaselor serpentine pe care, atunci cand le strabati, iti dau impresia ca te afli intr-un roller coaster.

TURISM

TRANSALPINA

Transalpina sau Drumul Regelui este cea mai înaltă şosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul – din Munţii Parâng, în Carpaţii Meridionali – face legătura între oraşele Novaci din judeţul Gorj şi Sebeş din judeţul Alba. Fiind un drum alpin, este închis pe perioada iernii.

TURISM

TRANSBUCEGI

Şoseaua TransBucegi, cunoscută şi sub numele de Drumul Babelor, este principalul drum de acces în Munții Bucegi și ajunge până în apropierea faimoaselor obiective turistice: Babele şi Sfinxul. 

TURISM

DELTA DUNARII

Delta Dunarii reprezinta un ținut exotic, unde poți vedea peste 1830 de specii de copaci și plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluște, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de păsări și 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice și monumente ale naturii.

TURISM

COMORILE ROMANIEI

Scroll to Top